top of page
  • ETB

Biyometri Nedir?

Biyometri, insanların -hatta organizmaların- kendilerine özgün fiziksel ve davranışsal özelliklerinin ölçümü ve istatistiksel analizi olarak tanımlanır. Yunanca kökenli bu sözcük, benzersiz vücut ölçülerimizin, hatırlamamız gereken şifrelerin yerine kullanılmasında büyük rol oynamaktadır.

Biyometrik verilerimiz DNA'mıza kadar uzanan ölçütlerimizdir. Günümüzde en çok kullanılan biyometrik veri tipleri en başta;

  • Iris verisi

  • Yüz verisi

  • Parmak izi verisi

  • Avuç içi verisi

ve daha fazlası, insanı insan yapan ve bizleri diğer insanlardan ayıran bize ait referans verilerimiz kullanılmaktadır.



Bunlardan en güvenilir olan iris verisi 1 yaşımıza girdiğimiz andan itibaren değişmez bir yapı alır. Sağ ve sol irisimiz kesinlikle benzersizdir ve diğer insanların irisi ile benzerliği ise 10⁷² de 1 olarak ölçümlenmiştir.



Yüz verimiz ise, Iris verisini takip eden, yine "Kapı Geçiş" ve "Personel Devam Kontrol Sistemi" gibi buna benzer bir çok güvenlik protokolü gerektiren işlemlerde, sistem güvenliğini ve hızını olumlu yönde etkileyen alanlarda kullanılmaktadır.


ETB olarak biyometriyi ölçen ve kimlik doğrulamasına uygulayan teknolojilere odaklanarak bu alanda ürün ve çözümler sunuyoruz.


Biyometrik verilerimiz, bize ait en belirgin fakat en benzersiz şifrelerimizdir.




295 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

KEC Nedir?

bottom of page